Оточення Путіна не вірить у причетність Києва до теророру під Москвою - ЗМІ

Оточення Путіна не вірить у причетність Києва до теророру під Москвою - ЗМІ
Володимир Путін

Путін заявив, що до теракту нібито причетна Україна. За його словами, "підозрювані", яких вдалося затримати, "направлялися у бік українського кордону".

Оточення Путіна не вірить у те, що Україна причетна до  атаки терористів на "Крорус Сіті". Про це у вівторок, 26 березня, пише  Bloomberg, посилаючись на "чотирьох людей, які мають тісні зв’язки з Кремлем". 

"Хоча російський диктатор Володимир Путін стверджує, що Україна начебто причетна до атаки терористів, у його оточенні не погоджуються з ним. Кремлівська еліта не шукає "київських слідів" у тому, що відбулось", - пише видання. 

Видання зазначає, що Путін був присутній на обговореннях, де офіційні особи РФ погодилися: у теракта немає жодного зв’язку з Києвом. Проте він вирішив використати трагедію "щоб спробувати згуртувати росіян у війні з Україною".

"Проте майже ніхто у політичній і бізнес-еліті Росії не вірить, що за нападом стоїть Україна", - зазначає видання. 

Вказується, що російські службісти знають, що за атаками на розважальний центр стоїть "Ісламська держава", але після зауважень Путіна у них немає іншого вибору, окрім як доводити причетність України чи Заходу".

Нагадаємо, 22 березня у підмосковному Красногорську до концертного залу Crocus City Hall увірвалися кілька озброєних чоловіків та відкрили вогонь по відвідувачах. У будівлі виникла пожежа. За останніми даними, загинули 137 людей, 182 постраждали.

Пізніше ФСБ заявила, що терористів затримали в Брянській області РФ недалеко від кордону з Україною, і що вони їхали саме в Україну, бо "мають там зв’язки". За словами президента РФ Володимира Путіна, для підозрюваних у теракті нібито "було підготовлено вікно" для переходу кордону з Україною.

В українській розвідці заявили, що поширювана Росією версія про те, що виконавці теракту в Підмосков'ї тікали в Україну, не витримує жодної критики.

Related

Події у світі 137872640209472488

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item