РФ здійснюватиме точковий терор - Гуменюк

РФ здійснюватиме точковий терор - Гуменюк
Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк

Продовжується терор цивільного населення. Ворог продовжує обстрілювати населені пункти і повернувся до тактики застосування керованих авіабомб.

Зважаючи на тип ракет, які нині використовує Росія для терору України, можна очікувати, що повітряна тривога при застосуванні балістики з півдня буде поширюватись аж до Київської області. Про це у середу, 27 березня, в ефірі телемарафону заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. 

Вона зазначила, що ворог став частіше застосовувати для ударів ракети Циркон з підвищеною діяльністю.

"Декілька десятків подібних ракет у ворога є в накопиченні на мілітарі хабі типу Крим, і він може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом в тому числі на столицю", - сказала Гуменюк.

Вона додала, що наразі для ворога пріоритетним залишається спосіб терористичного тиску, а також зауважила, що ворог вже не вперше застосовує "подвійний удар" з використанням алгоритму прибуття на місце удару екстрених служб і намаганням нанести подвійні втрати.

"Але алгоритм дії екстрених служб відкоригований з урахуванням підступної тактики ворога.", - вказала Гуменюк.

Речниця додала, що ворог продовжує застосовувати балістику зокрема не тільки по південних регіонах.

"Це говорить про те, що доведений до певного ступеню відчаю ворог змушений застосовувати резервні засоби", - сказала вона. 

Також Гуменюк наголосила, що зараз продовжується терор цивільного населення, по прифронтових територіях Херсонської області де ворог продовжує обстрілювати населені пункти.

"Можливо, дещо втративши авіаційну пильність, тактична авіація дозволила собі два удари шістьма керованими авіабомбами цієї бойової доби по правому березі Херсонської області. Зруйновано заклад культури, крамницю та деякі приватні будинки. Факт повернення до застосування тактичної авіації на цьому рубежі для нас потужний сигнал: ми маємо перелаштувати свою систему оборони так, щоб ворожа авіація знов мала побоювання на цьому напрямку", - сказала вона. 

Нагадаємо, міністр назвав нічну  атаку на енергетику наймасштабнішою за останній час.

ППО знищила 55 "шахедів" і 37 ракет.

Related

Події в Україні 5829410082239974765

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item