Коли збили російський Ту-22М3, другий літак з ракетами розвернувся, - ГУР

Коли збили російський Ту-22М3, другий літак з ракетами розвернувся, - ГУР

Після збиття російського бомбардувальника Ту-22МЗ другий літак, що летів за ним, був змушений розвернутися.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передають ЗМІ.

"Результативна операція. Знищено літак стратегічної авіації противника. Вперше під час виконання бойового завдання власне в повітрі за період повномасштабного вторгнення. Знищено під час виконання бойового завдання. Інший літак, який ішов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні", - сказав Юсов.

Він не уточнив, як саме українським військовим вдалося знищити Ту-22М3 на території Росії, однак каже, що це був певний повтор операції зі збиття літака далекого радіолокаційного стеження А-50.

"У цілому операція була певним повтором з урахуванням, звичайно, операції ГУР МО по збиттю літака А-50, яка відбулася нещодавно. Так, відстань цього разу ще більша. Нагадаємо, що йдеться про відстань близько 300 кілометрів від українського кордону. Це справді знакова операція і знаковий результат для України… Насправді диво-зброї тут не застосовано. Це старі відомі методи. Але модифіковані українськими фахівцями", - каже Юсов.

Він також додав, що збиття стратегічного бомбардувальника може зменшити загрозу для деяких українських регіонів.

"Після знищення А-50 і зараз, після знищення літака стратегічної авіації, на деякий час може зменшитися принаймні інтенсивність саме ракетних обстрілів, що стосується ракет авіабазування, в напрямку Одеської області", - відзначив представник ГУР.

Раніше повідомлялось, що в Ставропольському краї РФ розбився один зі стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, якими окупанти завдають ракетних ударів по Україні.

Згодом стало відомо, що вперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил у взаємодії з ГУР знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3.

Related

Події у світі 4283363232750578642

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item