Зеленський оцінив відбудову України у 700 млрд дол

Зеленський оцінив відбудову України у 700 млрд дол
Президент України Володимир Зеленський

Глава держави поспілкувався з українською молоддю про країну, її майбутнє та роботу над аналогом плану Маршалла для України.

Близько 700 млрд доларів буде потрібно на відновлення України після війни. Про це у п'ятницю, 12 квітня, заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі зі студентами чернівецьких університетів, пише Інтерфакс-Україна. 
 
"Ми з вами не знаємо реальних сум, тому що ми не закінчили війну. Коли вона закінчиться, буде проаналізовано все. У принципі, партнери погоджуються, що відновлювати Україну будуть всі. Що суми такі, скажімо так, зрозумілі, і вони доступні", - сказав він. 
 
За його словами, основні аспекти відновлення України - енергетика, технології та економіка.
 
Він також наголосив, що однією з умов відновлення країни стане її безпека. 
 
"Ми посилимо і наш внутрішній захист. Ми зміцнимо нашу безпеку на кордонах, у містах, в громадах. У майбутньому буде зовсім інший підхід і до безпеки, і до будівництва", - додав глава держави.
 
НАБУ і САП викрили організовану групу, яка привласнила державні кошти й кошти міжнародних партнерів України, призначені для відновлення критичної інфраструктури Харкова. 
 
Швейцарія ухвалила рішення про виділення 5 млрд швейцарських франків (близько 5 млрд євро) на відновлення України. Ця сума має бути спрямована до 2035 року. 1,5 мільярда швейцарських франків уже виділено на 2028 рік. 

Related

Політика 6497267960738195850

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item