Республіканець Грем закликав однопартійця поїхати до Києва

Республіканець Грем закликав однопартійця поїхати до Києва
Cенатор Ліндсі Грем

У лютому 2024 року Грем хотів зірвати затвердження Сенатом пакета допомоги для України, несподівано виступивши проти.

Американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем запропонував своєму однопартійцю Джею Ді Венсу разом відвідати Україну та побачити російсько-українську війну на власні очі. Про це у неділю, 21 квітня, повідомляє Голос Америки.

Таким чином Грем відповів на допис колеги-сенатора Джеймса Девіда Венса у The New York Times, в якому той стверджував, що навіть якщо Конгрес ухвалить пакет допомоги Україні, це не змінить хід війни, бо "Україна не може виграти".

"Проблема України - це не Республіканська партія, це математика. Україні потрібно більше солдатів, ніж вона може виставити. І їй потрібно більше боєприпасів, ніж можуть надати Сполучені Штати", - написав у NYT Венс, передає The Hill.

"Я кидаю виклик Джей Ді Венсу поїхати до України, отримати інформацію від українських військових, поговорити з людьми, а потім мені сказати свою думку. Припиняйте говорити про речі яких не знаєте, поки ви туди не поїдете", - сказав Грем на прохання ведучої Fox News Sunday прокоментувати заяву Венса.

"Я був там лише два тижні тому. Вони змінили закони про призов. У них буде необхідний людський ресурс. Їм потрібна зброя. Українське військо, з нашою допомогою вбило 50% бойових сил росіян. Цього разу Україна має отримати ATACMS, щоб зруйнувати міст між Кримом та Росією, а також F-16", - додав Грем.

Сенатор підкреслив, що США здатні допомогти своїм союзникам, зокрема Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Раніше Грем заявляв, що вважає найбільш реалістичним варіантом надання допомоги Україні у вигляді безвідсоткового кредиту, а не у формі гранту, як це було раніше. 

Related

Події у світі 8469964644831545954

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item