Сікорський повідомив про позицію Трампа щодо Києва

Сікорський повідомив про позицію Трампа щодо Києва
Дональд Трамп

Перед початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну Трамп називав Путіна "геніальним", після початку агресії він заявляв, що Путін гідний більшої довіри, ніж американська розвідка.

Позиція кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа щодо України "не така чорно-біла, як думають деякі люди". Про це у неділю, 28 квітня, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише Politico.

"Дональд Трамп мав рацію, закликаючи нас усіх у Європі витрачати більше на оборону", - сказав Сікорській, додавши, що Трамп також відправляв Україні протитанкові ракети "перед війною, коли інші цього не робили".

Глава МЗС Польщі нагадав заяву Трампа, зроблену напередодні голосування у Палаті представників США за допомогу Україні на 61 млрд доларів.

"Тоді Трамп заявив, що виживання та сила України є важливими для США", - сказав Сікорський. 

Він пояснив, що відсутність жорсткої опозиції з боку Трампа щодо допомоги для України говорить про те, що ставлення колишнього президента до України змінюється.

"Я сподіваюся, що кандидат Трамп побачив, що ця опозиція щодо допомоги Україні насправді не популярна в Сполучених Штатах, що вона шкодить його шансам бути переобраним", - додав Сікорський.

Нагадаємо, нещодавно видання The Washington Post повідомило, що за планом Трампа для завершення війни Росії з Україною "за 24 години" Київ має віддати країні-агресору окуповані Крим і Донбас.

Проте у Трампа назвали цю новину фейком. Там зазначили, що Трамп не пристане на жодний мирний план, аж поки не вступить на посаду і не зможе належним чином зважити всі варіанти.

Related

Події у світі 7879148834781975128

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item