Кемерону не вдалося переконати Трампа щодо України - ЗМІ

Кемерону не вдалося переконати Трампа щодо України - ЗМІ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон

Міністру закордонних справ Британії не дозволили зустрітися зі спікером Джонсоном, а зустріч з Трампом, ймовірно, не принесе результатів.

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон зустрівся з експрезидентом США Дональдом Трампом та намагався переконати його в необхідності підтримки України, але, ймовірно, йому це не вдалося. Про це йдеться в статі The Guardian, яка була опублікована у вівторок, 9 квітня.

"Спроба Девіда Кемерона переконати Дональда Трампа дозволити Конгресу США ухвалити військову допомогу Україні у розмірі 60 млрд доларів, схоже, провалилася: британському міністру закордонних справ навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу Майком Джонсоном, який теоретично міг би поставити цей пакет на голосування", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що на приватній вечері в резиденції Трампа у Мар-а-Лаго Кемерон закликав Трампа визнати, що в інтересах США не "винагороджувати" росіян за окупацію України. Голова МЗС Британії також наполягав, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року будуть розроблені плани для кожного члена Альянсу, які дозволять досягти або перевищити цільовий показник витрат на оборону.

Кемерон сподівався, що Трамп сигналізуватиме про зміну курсу, принаймні полегшивши шлях до зустрічі з Джонсоном.

Пізніше на спільній пресконференції Кемерон і держсекретар США Ентоні Блінкен повторили свої давні заклики до Конгресу розблокувати надання допомоги. Кемерон наполягав на тому, що він приїхав до США не для того, аби "читати лекції" або втручатися у внутрішню американську політику, але сказав, що готовий відмовитися від "дипломатичної риторики", тому що він дуже емоційно ставиться до того, що США і Європа повинні об'єднатися для захисту України від російської агресії.

"Майбутні покоління можуть озирнутися на нас і сказати, чи достатньо ми зробили, коли ця країна була захоплена диктатором, який намагався силою перекроїти кордони? Чи засвоїли ми уроки історії? І чи достатньо ми зробили?", - сказав дипломат.

Але, як зазначає The Guardian, аргументи Кемерона - як раціональні, так і емоційні - схоже, наштовхнулися на боротьбу за владу всередині Республіканської партії. Радикальні республіканці, що виступають проти допомоги Україні, продовжили погрожувати Джонсону відставкою, якщо він поставить пакет допомоги на голосування.

"Саме повна і цілковита капітуляція - якщо не повна і цілковита згода з програмою демократів - так розлютила нашу республіканську базу і дала виборцям дуже мало підстав голосувати за республіканську більшість у Палаті представників", - наводить газета нову атаку на Джонсона з боку конгресвумен Марджорі Тейлор Грін.

Тим часом, передвиборчий штаб Трампа заявив, що на вечері з Кемероном обговорювалися такі питання, як "майбутні вибори в США і Великій Британії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність виконання країнами НАТО своїх зобов’язань щодо витрат на оборону і припинення вбивств в Україні".

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ України та Великої Британії Дмитро Кулеба та Девід Кемерон скоординували наступні кроки для пошуку та доставки додаткових систем протиповітряної оборони. 

Related

Події у світі 125430294123369763

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item