Удари Росії є підготовкою до великого наступу - ОП

Удари Росії є підготовкою до великого наступу - ОП
Андрій Єрмак вважає, що росіяни скоро почнуть великий наступ

Андрій Єрмак вважає Харків найімовірнішою ціллю для основного удару Росії. Бої можуть початися вже наприкінці травня.

Удари російських агресорів по Україні у останні три тижні є елементом підготовки Росії до великого наступу. Про це сказав керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю Politico, оприлюдненому напередодні.

"За словами Єрмака, удари, яких зазнає Україна в останні три тижні, є частиною кампанії з підготовки до великого російського наступу", – пише видання.

Вказано, що Єрмак вважає Харків найімовірнішою ціллю для основного удару Росії.

"Він (Єрмак – ред.) вважає, що північно-східне місто Харків, друге за величиною в Україні, є найімовірнішою ціллю для основного удару. Харків зазнав особливо жорстоких обстрілів, а великомасштабні російські атаки призвели до руйнування його електростанцій", – йдеться в інтерв’ю.

"Ми знаємо, що Путін готує нову хвилю мобілізації, і вважаємо, що нові контрнаступальні операції росіян можуть розпочатися наприкінці травня або на початку червня. Звісно, ми маємо бути до цього готові. Нам, як і раніше, критично необхідні додаткові системи ППО, тому що без них ми не зможемо захистити наші міста", – сказав Єрмак.

На запитання, чи боїться він переобрання Дональда Трампа, чи того, що пакет допомоги Україні в розмірі 60 млрд доларів, запропонований президентом Джо Байденом, зрештою не буде ухвалений контрольованою республіканцями Палатою представників, де його вже кілька місяців гальмують прихильники Трампа, Єрмак відповів: «Я не вірю, що хтось із представників партії Рональда Рейгана залишить Україну. Рейган розумів Радянський Союз і Росію, і будь-хто, хто це розуміє, продовжуватиме підтримувати наших бійців, тому що вони розуміють, що диктатори ніколи не зупиняються добровільно, і їх потрібно зупиняти».

Politico пише, що після розмови із радником Байдена з національної безпеки Джейком Салліваном Єрмак, як і раніше, упевнений, що допомогу Україні зрештою буде схвалено. Він не був упевнений, коли це станеться, але наполягав, що це має статися якомога швидше.

Це коштує нам життів, і я дуже сподіваюся, що рішення буде ухвалене цього місяця, тому що Україна наближається до критичного моменту, – сказав Єрмак.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Але тиждень тому раніше він попередив про загрозу нового наступу Росії.

Раніше ЗМІ повідомили, що Володимир Путін хоче захопити Харків і тому начебто готує наступальні дії на місто. Для цього у Росії можуть оголосити додаткову мобілізацію.

Related

Політика 7891042247521249483

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item