У Мінцифри розповіли, як удосконалюють систему використання дронів

У Мінцифри розповіли, як удосконалюють систему використання дронів
В Україні розвивають технологію UA Drone ID в DELTA

Технологія UA Drone ID точно підвищує ефективність і безпечність місій і дає краще розуміння ситуації на полі бою під час виконання завдань.

Міністерство оборони уклало меморандум щодо розвитку інноваційної технології UA Drone ID, яка допоможе ідентифікувати свої й чужі безпілотники. Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, технологія вже пройшла тестування в бойових умовах з ударними дронами.

Федоров пояснив, що це функціонал в екосистемі DELTA, який допоможе мінімізувати "дружній вогонь", зберегти більше наших дронів і краще проаналізувати їх використання.

"UA Drone ID розробили військові з Центру інновацій Міноборони разом із громадською організацією Аеророзвідка та компанією CossackLabs. Це унікальний приклад співпраці військових із цивільними щодо треку технологій в армії. Інновації - наша очевидна перевага над ворогом, і дуже круто, що до цього залучені цивільні. Зараз Мінцифра підписала меморандум із Міноборони та розробниками про розвиток цієї технології в DELTA. Перед цим Міноборони презентувало її країнам НАТО", - йдеться в повідомленні Федорова.

Як зазначає міністр, UA Drone ID точно підвищує ефективність і безпечність місій і дає краще розуміння ситуації на полі бою під час виконання завдань.

"Далі технологія UA Drone ID в DELTA посилить аналіз того, як краще використовувати дрони - наприклад, можна буде планувати, які з них краще застосовувати для враження конкретних цілей", - додав Федоров.

Заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко підкреслила, що Україна - перша країна, що стикається з роботизованою війною.

"Постійний технологічний розвиток допоможе підвищити ефективність безпілотників  та прибрати людину з поля бою", - зазначила Черногоренко. 

Нагадаємо, 5 квітня у Брянській області Росії безпілотні літальні апарати атакували хімічний завод, на якому виробляють вибухівку.

За даними ЗМІ, Україна незабаром може застосувати далекобійні дрони, які атакують російські об’єкти на Уралі та у Заполяр'ї. 

Related

Технології 2335477319575583545

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item