Названо дату засідання Ради Україна-НАТО

Названо дату засідання Ради Україна-НАТО
Столтенберг вважає, що членам НАТО потрібно озброювати Україну, а не витрачати 2% ВВП на оборону

Цей захід буде присвячений нагальним потребам України в озброєнні, зазначив Єнс Столтенберг.

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться у найближчу п’ятницю, 19 квітня. Про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі у середу, 17 квітня.

"Президент Зеленський звернувся з проханням про скликання засідання Ради Україна-НАТО. Ми проведемо засідання у п’ятницю", – сказав Столтенберг після зустрічі з прем’єр-міністрами Нідерландів, Данії та Чехії.

За його словами, Рада Україна-НАТО збереться на рівні міністрів оборони "для обговорення нагальних потреб у більшій підтримці України". У ній також візьме участь Володимир Зеленський.

"Зокрема очікую обговорення щодо ППО, а також артилерійських снарядів у продовження чеської ініціативи, яку підтримали Нідерланди й Данія", – заявив генсек НАТО.

Також Столтенберг висловив думку, що держави-члени Альянсу повинні віддавати пріоритет більшій військовій допомозі України перед виконанням цілі з витрат на власну оборону у 2% ВВП.

"Якщо перед союзниками постає вибір між виконанням цілей НАТО з витрат на оборону та наданням Україні більше допомоги, мій сигнал чіткий: надсилайте більше Україні", – зазначив він.

Напередодні Володимир Зеленський повідомив, що ініціював скликання Ради Україна-НАТО. Засідання буде стосуватися питання захисту неба від російських ударів і постачання ППО.

Related

Події у світі 7403355027701272310

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item