Названа сума виділена Україні на розмінування

Партнери виділили Україні понад 700 млн доларів на гуманітарне розмінування За даними ДСНС, понад чверть території України забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами. Найгірша ситуація залишається в деокупованих регіонах. Міжнародні партнери виділили Україні на проекти в гуманітарному розмінуванні на 2022-2027 роки понад 700 мільйонів доларів США в еквіваленті. Серед ключових донорів США, Швейцарія, Норвегія, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші. Про це у четвер, 4 квітня, повідомляє Мінекономіки.  У міністерстві уточнили, що мова йде не лише про фінансову підтримку розмінування, але й залучення до України найкращих технологій, практик та фахівців у цій сфері.  "Уряд посилюватиме координацію протимінної діяльності із міжнародною та фаховою спільнотою", - вказали в Мінекономіки.  Там повідомили, що координація буде здійснюватись як через започатковану у 2023 році Секторальну робочу групу, що об’єднує усіх донорів України у цій сфері, так і через відновлений у березні 2024 року кластер з протимінної діяльності, який є платформою для програмної координації відповідних суб’єктів.  Чиновники зазначили, що значні площі на території нашої країни залишаються замінованими, а з початку широкомасштабного вторгнення РФ сталося 656 нещасних випадків, пов’язаних з мінами. Від підривів загинуло 296 цивільних, ще 665 отримали поранення.  Раніше повідомлялося, що в Україні найбільш забруднені вибухонебезпечними предметами Харківська, Донецька і Херсонська області.  Нагадаємо, у Купʼянську на Харківщині внаслідок підриву на власному городі загинув 43-річний чоловік. В селі Широка Балка на Херсонщині під час роботи в полі на ворожому боєприпасі підірвався місцевий житель.
Партнери виділили Україні понад 700 млн доларів на гуманітарне розмінування

За даними ДСНС, понад чверть території України забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами. Найгірша ситуація залишається в деокупованих регіонах.

Міжнародні партнери виділили Україні на проекти в гуманітарному розмінуванні на 2022-2027 роки понад 700 мільйонів доларів США в еквіваленті. Серед ключових донорів США, Швейцарія, Норвегія, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші. Про це у четвер, 4 квітня, повідомляє Мінекономіки.

У міністерстві уточнили, що мова йде не лише про фінансову підтримку розмінування, але й залучення до України найкращих технологій, практик та фахівців у цій сфері.

"Уряд посилюватиме координацію протимінної діяльності із міжнародною та фаховою спільнотою", - вказали в Мінекономіки.

Там повідомили, що координація буде здійснюватись як через започатковану у 2023 році Секторальну робочу групу, що об’єднує усіх донорів України у цій сфері, так і через відновлений у березні 2024 року кластер з протимінної діяльності, який є платформою для програмної координації відповідних суб’єктів.

Чиновники зазначили, що значні площі на території нашої країни залишаються замінованими, а з початку широкомасштабного вторгнення РФ сталося 656 нещасних випадків, пов’язаних з мінами. Від підривів загинуло 296 цивільних, ще 665 отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що в Україні найбільш забруднені вибухонебезпечними предметами Харківська, Донецька і Херсонська області.

Нагадаємо, у Купʼянську на Харківщині внаслідок підриву на власному городі загинув 43-річний чоловік. В селі Широка Балка на Херсонщині під час роботи в полі на ворожому боєприпасі підірвався місцевий житель.

Related

Події в Україні 1838009568163485114

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item