Шольц розповів, про що попросив Сі Цзіньпіна

Шольц розповів, про що попросив Сі Цзіньпіна
Олаф Шольц і Сі Цзіньпін провели переговори у Пекіні

Олаф Шольц і Сі Цзіньпін прийшли до єдиної думки стосовно майбутнього глобального Саміту миру у Швейцарії.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попросив лідера КНР Сі Цзіньпіна вплинути на Росію, щоб Володимир Путін вивів свої війська з України й закінчив війну. Про це він написав Шольц на своїй сторінці в соцмережі Х у вівторок, 16 квітня.

"Слово Китаю має вагу в Росії. Тому я попросив президента Сі вплинути на Росію, щоб Путін нарешті припинив свою божевільну кампанію, вивів свої війська й закінчив цю жахливу війну", – написав він.

Трохи пізніше Шольц повідомив, що він і Сі прийшли до єдиної думки стосовно майбутнього глобального Саміту миру у Швейцарії.

"Китай та Німеччина хочуть інтенсивно та позитивно координувати зусилля щодо сприяння проведенню конференції високого рівня у Швейцарії та майбутніх міжнародних мирних конференцій", – зазначив канцлер.

Раніше у вівторок стало відомо, що Сі Цзіньпін підтримує проведення мирної конференції по Україні, але за участі Росії. При цьому не повідомляється, чи обговорювали Шольц і Сі участь Китаю в Саміті миру.

Нагадаємо, Китай не бачить провини за "кризу" в Україні. У Пекіні вважають, що мають право на "нормальну співпрацю" з Росією, яка не повинна обмежуватися зовнішнім втручанням.

Related

Події у світі 343454391990553099

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item