Шарль Мішель закликав негайно відправляти Україні зброю

Шарль Мішель закликав негайно відправляти Україні зброю
Президент Європейської ради Шарль Мішель

Європейські країни мають докладати більше зусиль для забезпечення України зброєю, зауважив президент ЄР.

Євросоюз має знайти шляхи швидше відправити в Україну зброю, оскільки Київ потребує її вже зараз. Тож постачання такої зброї - це питання не місяців, але наступних днів та тижнів. Про це у середу, 17 квітня, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, пише Укрінформ. 

"Можу вас запевнити, що всі учасники, всі зацікавлені сторони роблять все можливе та докладають зусиль, щоб прискорити цей процес. У дуже короткий проміжок часу ми підвищили наше оборонне виробництво та промисловий потенціал. Але цього недостатньо. Ми маємо зробити більше, і, якщо можливо використати те, що вже є в наявності, особливо системи протиповітряного захисту", - зазначив президент Євроради.

Він зауважив, що важливо надати Україні більше протиповітряних систем і боєприпасів.

Також він наголосив на необхідності просувати українську Формулу миру, особливо напередодні конференції, яка має відбутися у Швейцарії у червні поточного року.

"Ця зустріч є дуже важливою, щоб залучити міжнародне співтовариство, з усіма країнами по усьому світу, особливо - з Глобального півдня, з метою скоординувати точки зору, за участі ЄС у цій зустрічі в Швейцарії. Ми дуже рішуче налаштовані підтримувати Україну. Ми не недооцінюємо чинні виклики та усвідомлюємо, що у нас є відповідальність за дії", - сказав президент Європейської ради.

Раніше Шарль Мішель заявив, що Євросоюз має перевести економіку блоку на "воєнні рейки". 

Related

Події у світі 1620840221066913260

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item