Китай зробив чергову заяву щодо війни в Україні

Китай зробив чергову заяву щодо війни в Україні
Речник МЗС Китаю Ван Веньбін

Китай відкинув звинувачення у підтримці російського вторгнення в Україну і наполіг на законності торгівлі з РФ.


Позиція Китаю щодо війни в Україні "справедлива й об’єктивна", КНР "активно працює" над переговорами про мир і політичне врегулювання. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбін, передає Укрінформ. 

Китай також відкинув звинувачення у підтримці вторгнення Росії в Україну і наполіг на законності торгівлі з РФ. В КНР зазначили, що уряд країни забезпечує ефективний контроль за експортом товарів військового призначення і подвійного використання.

Ван Веньбін під час коментаря заяви США про масштабну допомогу Пекіна Кремлю з відновленням її військово-промислової бази, наголосив, що його країна "активно працює" над переговорами про мир і політичне врегулювання.
 
"Уряд Китаю здійснює належний нагляд за експортом товарів подвійного призначення відповідно до чинних законів і правил", - заявив дипломат.
 
Він додав, що Китай не є ні творцем "української кризи", ні її стороною і не шукає егоїстичної вигоди та "точно не погодиться бути цапом-відбувайлом".
 
"Дозвольте мені ще раз підкреслити, що право Китаю на нормальний торговельно-економічний обмін із Росією та іншими країнами світу на основі рівності і взаємної вигоди не повинно зазнавати перешкоджання або порушуватися", - сказав він.
 
На думку Вана, єдиним правильним шляхом врегулювання "конфлікту в Україні" є "врахування законних інтересів усіх сторін щодо безпеки" та створення збалансованої, ефективної і стійкої архітектури європейської безпеки шляхом діалогу та перемовин.

Нагадаємо, США розробляють санкції спрямовані на те, щоб відрізати окремі китайські банки від світової фінансової системи. Вашингтон надіється, що це призупинить фінансову підтримку Пекіном російського військового виробництва.

Related

Події у світі 1836466170602341048

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item