ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо України

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо України
ПАРЄ ухвалила резолюцію про підтримку відновлення України

Євродепутати закликають усі країни, де РФ має рахунки, вжити необхідних заходів, щоб забезпечити передання цих активів для відновлення інфраструктури України.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про підтримку відбудови України. Про це повідомляє Укрінформ.

У резолюції євродепутати закликають усі країни, де РФ має рахунки, вжити необхідних заходів, щоб забезпечити передання цих активів для відновлення інфраструктури України.

Зазначається, що Рада Європи закликала до створення міжнародного компенсаційного механізму під її егідою.

Оскільки щойно створений Реєстр збитків розпочинає трудомісткий процес реєстрації українських збитків для міжнародної претензійної процедури, країни, які заморозили російські активи, повинні передати ці активи до міжнародного компенсаційного фонду. Для ефективної реалізації процедури слід створити міжнародну комісію, яка розглядатиме претензії щодо відшкодування збитків, зафіксованих у Реєстрі, - йдеться в резолюції.

У міжнародному компенсаційному фонді планується розмістити всі активи РФ, що перебувають у державах-членах Ради Європи та державах, що не є членами Ради Європи, на принципах прозорості, підзвітності та справедливості при розподілі коштів.

Резолюція закликає до створення неупередженої та ефективної міжнародної комісії для розгляду позовів України та постраждалих суб'єктів щодо відшкодування шкоди, завданої агресією РФ.

Також ПАРЄ заохочує спільні зусилля між державами-членами, міжнародними організаціями та всіма відповідними зацікавленими сторонами з метою прискорення процесу відновлення та забезпечення повної компенсації за багатогранну шкоду, заподіяну війною.

Раніше повідомлялося, що юридичний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалив правки до проєкту резолюції, що підтверджує - російська нафтопереробна галузь є легітимною ціллю для України.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, близько 700 млрд доларів буде потрібно на відновлення України після війни.

Related

Події у світі 5231433339534619626

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item