Затримано хакера, який створював фейкові "відеозвернення" очільників ЗСУ

Затримано хакера, який створював фейкові "відеозвернення" очільників ЗСУ
СБУ викрила чергових проросійських агітаторів

СБУ викрила чергових проросійських агітаторів, які вихваляли Путіна та виправдовували збройну агресію РФ.


Служба безпеки затримала ще чотирьох проросійських агітаторів у різних регіонах України. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 3 квітня.
 
Зловмисники публічно вихваляли російського президента Володимира Путіна та виправдовували збройну агресію РФ. Також вони закликали до захоплення влади у нашій державі та героїзували воєнні злочини окупантів.
 
Так, на Вінниччині затримали місцевого хакера, який за допомогою комп’ютерних програм створив фейкове "відеозвернення" одного з колишніх високопосадовців ЗСУ та поширив його у соцмережі TikTok.
 
У цьому "виступі" лунали провокативні заклики до насильницького захоплення держустанов України та вчинення масових заворушень на вулицях Києва. Таким чином фігурант намагався розхитати суспільно-політичну обстановку в столиці та інших регіонах України.

У Київській області затримали колишнього депутата Фастівської міськради від забороненої партії ОПЗЖ. Він позиціонував себе як "експерт-політолог" та у власному відеоблозі оприлюднював кремлівські наративи щодо агресивної війни проти України.
 
Встановлено, що ексдепутат "підкріплював" свої висловлювання цитатами Путіна з російських телеефірів.
 
Для поширення ворожого контенту зловмисник використовував власний YouTube-канал, а також сторінки в Telegram, TikTok та Instagram із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів.





На Прикарпатті викрили прихильника депутата держдуми РФ Леоніда Слуцького - очільника прокремлівської партії ЛДПР.
 
Фігурант поширював на власній сторінці в Однокласниках публічні виступи російського посадовця на підтримку агресивної війни проти України. Серед оприлюднених "цитат" були заклики Слуцького щодо повторного наступу на Херсон та захоплення всієї території України.
 
У Донецькій області затримали мешканця Краматорська, ідеологічного прихильника рашизму. У російських соцмережах фігурант виправдовував захоплення частини східних районів України та героїзував окупантів.
 
Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила шістьох агітаторів РФ, серед них - блогерка з пулу Медведчука.

Також повідомлялося, що народну артистку України засудили до 10 років ув'язнення за колабораціонізм. 

Related

Суспільство 8095935052899557685

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item