Блінкен назвав основного постачальника для ОПК РФ

Блінкен назвав основного постачальника для ОПК РФ
Ентоні Блінкен запевнив, шо США попередили Китай

Зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни, зазначив держсекретар США.

Китай є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни Росії проти українського народу. Про це державний секретар США Ентоні Блінкен на пресконференції після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн G7, повідомляє Reuters у п’ятницю, 19 квітня.

За його словами, ці зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

"Коли йдеться про оборонно-промисловий комплекс РФ, основним учасником на даний момент є Китай. Ми бачимо, як Китай ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову галузь", – сказав Блінкен.

Він підкреслив, що Вашингтон дуже чітко дав зрозуміти Пекіну, що він не повинен допомагати Росії у військових діях в Україні.

"Китай не може мати і те, і інше. Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, водночас ви підживлюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни", – наголосив очільник Держдепу.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала занепокоєння Блінкена.

"Якщо Китай відкрито прагне до ще тіснішого партнерства з Росією, яка веде незаконну війну проти України, ми не можемо цього прийняти", – сказала Бербок після зустрічі зі своїми колегами з G7 на Капрі.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Китай посилив свою підтримку Росії. Стверджувалось, що Пекін забезпечує Москву супутниковими знімками для військових цілей, а також мікроелектронікою, верстатами для танків, оптикою і паливом для ракет.

Пізніше у Пекіні цю інформацію заперечили, але США підготували санкції проти китайських компаній, які підозрюються у допомозі Росії у війні проти України.

Related

Події у світі 481916199065681851

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item