ОПЕК+ планує збільшити видобуток нафти - Bloomberg

ОПЕК+ планує збільшити видобуток нафти - Bloomberg
З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти

Фонд прогнозує, що видобуток саудівської нафти досягне 10 мільйонів барелів на день на початку 2025 року, порівняно з нинішнім майже трирічним мінімумом 9 мільйонів барелів.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) розраховує, що ОПЕК та її партнери почнуть поетапне збільшення видобутку нафти з липня. Про це у неділю, 21 квітня, повідомляє Bloomberg.

Це, як вказує видання, має повернути Саудівську Аравію до лав найшвидших економік світу.

"Ми припускаємо, що повне скасування обмежень відбудеться на початку 2025 року", - заявив Амін Маті, голова місії кредитора в королівстві, в інтерв'ю у Вашингтоні, де МВФ та Світовий банк проводять свої весняні зустрічі.

МВФ висловив оптимізм щодо економіки Саудівської Аравії, яка показала скорочення торік після того, як країна очолила ОПЕК+ у партнерстві з Росією у скороченні видобутку, що призвело до зменшення поставок і підвищення цін на нафту.

"У 2022 році рекордні обсяги видобутку нафти сприяли найшвидшому зростанню економіки Саудівської Аравії серед країн G20", - нагадує видання. 

Зокрема, згідно з останнім прогнозом МВФ, опублікованим цього тижня, прогнозується збільшення темпів зростання найбільшого у світі експортера сирої нафти на наступний рік з 5,5% до 6%, що поступається лише Індії серед найбільших економік світу.

Фонд прогнозує, що видобуток нафти в Саудівській Аравії сягне 10 мільйонів барелів на день на початок 2025 року. Проте Саудівська Аравія заявляє, що її виробнича потужність може досягати 12 мільйонів барелів на день.

"В умовах загострення ситуації на Близькому Сході та після того, як ціни на нафту вперше за кілька місяців перевищили 90 доларів за барель, ОПЕК та її союзники зустрінуться 1 червня. Деякі аналітики вважають, що група може почати пом’якшувати обмеження. При цьому, жертвуючи обсягами продажів для підтримки ринку, Саудівська Аравія може почати збільшувати видобуток нафти для подолання багаторічного бюджетного дефіциту, особливо оскільки поточні ціни на сиру нафту все ще нижчі за необхідний рівень для балансування державного бюджету", - йдеться у статті Bloomberg. 

Нагадаємо, морський експорт російської нафти зріс на 50 мільйонів доларів до найвищого рівня у 2024 році - 1,66 мільярда доларів на тиждень.

Доходи бюджету Росії від нафти й газу в березні 2024 року зросли майже вдвічі порівняно з аналогічним періодом 2023 року і на 38,3% порівняно з лютим.

Related

Події у світі 7321658802709746139

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item