РФ не змогла вивести з Індії рупії, що скупчилися на рахунках

 

РФ не змогла вивести з Індії рупії, що скупчилися на рахунках
Россия продолжает продавать нефтепродукті в Индию, но получить деньги за нее не может

Гроші за продану нафту перерахувати до Росії не вдалося. Їх в Індії вклали в акції, державні цінні папери, інфраструктурні проєкти.

Більшість індійських рупій із мільярдів, які накопичилися на рахунках у банках Індії, що належать експортерам із РФ, використані російською стороною. Проблем у цьому питанні більше немає, повідомила газета The Hindustan Times з посиланням на джерела.
 
За словами джерел видання, Росія використала "рупії, що зависли" в Індії для здійснення інвестицій в акції, державні цінні папери, інфраструктурні проєкти.
 
Раніше генеральний і виконавчий директор Федерації індійських експортних організацій (FIEO, заснована Міністерством торгівлі та промисловості Індії) доктор Аджай Сахай повідомив, що в індійських банках знаходяться мільярди рупій, які належать російським експортерам, але не називали конкретну суму. Глава FIEO розповів, що торгівля з Росією в індійських рупіях все ще триває.
 
У травні 2023 року глава МЗС Росії Сергій Лавров за підсумками Ради міністрів закордонних справ Шанхайської організації співробітництва в Панаджі (індійський штат Гоа) заявив, що у Росії накопичено мільярди рупій на рахунках в індійських банках. Російський міністр назвав це проблемою, вирішення якої обговорюється.
 
Основну статтю експорту РФ до Індії становлять енергоносії. У 2023 році експорт російської нафти та нафтопродуктів зріс у два рази - до $45 млрд і $4,5 млрд відповідно.
 
Раніше повідомлялося, що санкції США ускладнили переміщення грошей до Росії та з неї.

Related

Події у світі 345635346194080298

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item