У ЗСУ назвали користь від закриття Польщею частини українського неба

У ЗСУ назвали користь від закриття Польщею частини українського неба
Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш

Ілля Євлаш наголосив, що якби Варшава закрила частину неба України, ЗСУ змогли б перемістити техніку ППО в інші регіони.

Україна мала б змогу перемістити установки та ракети в інші регіони, якби Польща закрила частину українського неба. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в інтервʼю NV.

"Перші роздуми про це з’явилися після того, як російська ракета залетіла в повітряний простір Польщі. Тоді виникли розмови, що Польща могла б закрити хоча б частину заходу України. Це б дозволило перемістити наші установки і без того дефіцитні ракети, які постійно потребують поповнення, на інші обєкти. У нас в Україні безліч важливих об'єктів і велика територія — її не покрити лише наземними установками", – пояснив він.

Він зазначив, що ніяка велика країна світу не може собі дозволити перекрити весь повітряний простір лишень наземними системами ППО. Для захисту неба дуже часто використовують інші складові: багатоцільові винищувачі F-16, F-22, F-35 чи флот, якщо він є.

"Ми бачили гарну роботу, коли Іран атакував Ізраїль, ми бачили багато відео, як, використовуючи зокрема наш досвід боротьби з "шахедами", вони легко можуть з ними справлятися. Якби Польща закрила цю територію, це б нам дуже знадобилося у відбитті атак противника. Так, це не буде шанс протистояти ракетам типу Кинджал, однак з більшістю крилатих ракет, керованих ракет, дронів ми могли б ефективно справлятися. Але це питання до нашого дипломатичного корпусу, це вирішується на вищому рівні. Ми відповідаємо за те, що нам надали, і наша задача – виходячи з наявних засобів, прикривати повітряний простір, забезпечувати підтримку сухопутної компоненти", - зазначив Євлаш.

За його словами, посилення української ППО дійсно потрібно, бо це дозволило б прикрити теплостанції, електростанції, генеруючі підприємства.

"На жаль, ми бачили, коли вони зруйнували Трипільську ТЕС – так, ми більшість ракет збили, але вони використовують тактику перенавантаження нашої системи, щоб ми використали весь запас ракет, який стояв на установці. Ми бачимо – навіть однієї ракети вистачає, щоб зруйнувати той чи той об'єкт. Ми постійно маневруємо, виходячи з тих засобів, які в нас є. Ми й так показали абсолютно нестандартний підхід до ведення цієї війни не тільки на суходолі, але й якщо говорити про ППО. Уже напевно діти в садку знають, що таке система Patriot, і потрібно більше цих систем", - підсумував Євлаш.

Нагадаємо, в контррозвідці Польщі заявили, що російський диктатор Володимир Путін готовий до невеликої військової операції проти країни НАТО. Зокрема, мовиться про Нарву чи шведський острів.

Related

Події в Україні 880378505686311812

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item