Військові США знищили безпілотник хуситів у Червоному морі

Військові США знищили безпілотник хуситів у Червоному морі
США збили в Червоному морі дрон-камікадзе єменських хуситів

Дрон-камікадзе представляв загрозу для американських військових кораблів та торгових суден у регіоні.


Американські військові знищили ударний безпілотник, запущений єменськими хуситами в Червоному морі в ніч проти 7 травня. Про це повідомила пресслужба Центрального командування збройних сил США.
 
Зазначається, що дрон-камікадзе представляв безпосередню загрозу для американських військових кораблів та торгових суден у регіоні.
 
"Приблизно о 10:47 6 травня сили Центрального командування США успішно атакували та знищили одну безпілотну повітряну систему, запущену підтримуваними Іраном терористами-хуситами над Червоним морем", - йдеться у повідомленні.
 
Вживані американськими військовими заходи спрямовані на забезпечення захисту судноплавства та посилення безпеки у міжнародних водах регіону.

Нагадаємо, раніше США перехопили протикорабельну ракету та чотири дрони хуситів. Ракета, ймовірно, була націлена на судно MV Yorktown під прапором США.

26 квітня розвідувально-ударний безпілотник ВПС США MQ-9 Reaper вартістю до 30 млн зазнав аварії біля узбережжя Ємену. 

За інформацією ЗМІ, США провели секретні переговори з Іраном та намагалися переконати Тегеран використати свій вплив на хуситів, аби припинити напади на кораблі в Червоному морі.

Related

Події у світі 7290807645763695888

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item