Макрон назвав умови для введення військ в Україну

Макрон назвав умови для введення військ в Україну
Еммануель Макрон готовий направити війська до України, якщо така потреба виникне

Наша стратегічна мета – щоб Росія ніколи не могла перемогти в Україні, зазначив Еммануель Макрон.

Президент Франції Еммануель Макрон не змінив своєї думки щодо можливості введення західних військ в Україну. Це можливо за двох умов, заявив він розповів в інтерв’ю для The Economist, оприлюдненому у четвер, 2 травня.

Так, на питання про те, чи він і далі тримається своїх слів про можливість введення військ союзників в Україну, Макрон відповів: "Абсолютно".

"Як я і сказав, я нічого не виключаю, тому що ми маємо справу з тим, хто нічого не виключає. Ми, безсумнівно, проявили надмірну нерішучість, окреслюючи межі нашої реакції тому, у кого вже немає "червоних ліній" і хто є агресором", – сказав президент Франції.

На думку Макрона, ненадання супротивнику повного розуміння, яких дій можна очікувати або точно не варто очікувати, також є інструментом стримування.

"В іншому разі ми послаблюємо самі себе, а це і є "рамка", у якій ми діяли до цього часу. І насправді багато країн у наступні тижні сказали, що зрозуміли наш підхід, погодилися з нашою позицією і що вона правильна", – додав він.

Макрон нагадав, що Франція у нещодавній історії мала досвід військових інтервенцій, зокрема в Африці для протидії тероризму – на запит відповідних суверенних держав.

"Якби росіяни прорвали фронт і якби було прохання України – а зараз це не так, – ми б легітимно поставили собі таке запитання. Тож я думаю, що виключати такий сценарій – це б означало, що ми не вивчили уроки останніх двох років", – пояснив Макрон.

Він додав, що агресивна реакція з Москви на його перші заяви довела, що вони мали бажаний ефект і донесли меседж "не думайте, що ми зупинимося тут, якщо ви не зупинитеся".

"У мене чітка стратегічна мета: Росія не може перемогти в Україні. Якщо Росія переможе в Україні, у Європі вже не буде безпеки. Хто може думати, що Росія на тому зупиниться? Якою буде безпека для сусідніх країн – Молдови, Румунії, Польщі, Литви, інших? І поза тим, яка буде довіра до європейців, які витратили мільярди, сказали, що на кону виживання континенту, і потім не знайшли способів зупинити Росію? Тож так, ми не повинні нічого виключати. Адже наша мета – щоб Росія ніколи не могла перемогти в Україні", – резюмував Макрон.

Нагадаємо, у березні Еммануель Макрон не виключив введення військ в Україну. За його словами, Росія не повинна перемогти у війні.

Після цього у Кремлі визнали, що Франція дійсно може "підвищити ступінь своєї залученості" до війни в Україні.


Related

Події у світі 6601401271403674853

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item