В уряді Польщі здивовані рішенням судді, який просить захисту в Білорусі

В уряді Польщі здивовані рішенням судді, який просить захисту в Білорусі
Томаш Шмідт

Міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що чекатиме звіту від служб у цій справі, і що попередні дії судді Шмідта мають бути розслідувані.

У польському уряді висловили здивування новинами про суддю Томаша Шмідта, який попросив політичного притулку в Білорусі. Про це повідомляє RMF FM.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив журналістам, що інформація про суддю-перебіжчика Шмідта шокувала його, а міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що чекатиме звіту від служб у цій справі, і що попередні дії судді Шмідта мають бути розслідувані.

"Якщо хтось обирає Білорусь, це означає, що він роками діяв у Польщі в якихось інтересах, в чиїх інтересах?" – сказав Косіняк-Камиш.

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, польський суддя Томаш Шмідт на пресконференції в Мінську заявив, що хоче залишитися у Білорусі і проситиме про політичний притулок, оскільки не згоден з політикою своєї країни.

Раніше повідомлялося, що в Польщі правоохоронці затримали білоруску, яку підозрюють у шпигунстві. Жінка надавала КДБ Білорусі інформацію про членів білоруської діаспори і про організації, які об'єднують білорусів і поляків білоруської національності. 

Related

Події у світі 987718200787040426

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item