Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті

Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті
\На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 31 атаку окупантів

На Авдіївському напрямку українські військові відбили 31 атаку російських загарбників, на Бахмутському - 19.


Протягом доби зафіксовано 106 бойових зіткнень, російські війська атакують на семи напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в четвер, 2 травня.

Загалом війська РФ завдали два ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснили 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку воїнами ЗСУ відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області. 
 
На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 12 атак в районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва Луганської області; населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області. 
 
На Бахмутському напрямку воїнами відбито 19 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку відбито 31 атаку в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області, де противник намагався витіснити підрозділи ЗСУ з займаних рубежів.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка та Урожайне Донецької області, де росіяни, за підтримки авіації, 13 разів намагалися прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку ворог здійснив одну атаку на позиції українських захисників в районі Роботиного Запорізької області. 
 
На Херсонському напрямку  окупанти не відмовляються від наміру витіснити підрозділи ЗСУ з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснили три безуспішні атаки на позиції українських військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох складах боєприпасів, артилерійській системі та зенітно-ракетному комплексу противника.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1030 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила 470 870 солдатів.

Related

Гаряча новина 2894774677340924805

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item