У Пентагоні розповіли, що чекає на північнокорейські війська в Україні

У Пентагоні розповіли, що чекає на північнокорейські війська в Україні
Представник Пентагону Пет Райдер

В оборонному відомстві США нагадали про втрати Росії у війні та висловили переконання, що військові КНДР, в разі відправки, так само стануть гарматним м'ясом.

Північнокорейські війська стануть "гарматним м'ясом", якщо їх відправлять воювати разом з російськими силами в Україні. Про це на брифінгу у вівторок, 25 червня заявив представник Пентагону Пет Райдер.

Райдер зробив це зауваження, оскільки поглиблення військового співробітництва між Пхеньяном і Москвою породило припущення про те, що Росія потенційно може попросити Північну Корею надати свої війська для допомоги у війні в Україні.

"Якби я був військовим керівником Північної Кореї, я б поставив під сумнів свій вибір щодо відправлення своїх сил в якості гарматного м’яса на незаконну війну проти України. Ми бачимо, яких втрат зазнає Росія", - сказав Райдер.

Він також прокоментував розмови про те, що Південній Кореї необхідно розглянути ядерний варіант у розпал динамічної військової співпраці між Росією та КНДР.

"Наша політика не змінилася, вона передбачає денуклеаризацію Корейського півострова. Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з нашими союзниками з Південної Кореї та Японії та іншими в регіоні, щоб забезпечити безпеку та стабільність у всьому Індо-Тихоокеанському регіоні", - сказав він.

Як повідомлялося, минулого тижня російський диктатор Володимир Путін домовився про "стратегічне партнерство" з КНДР. Кім Чен Ин висловив повну підтримку війни Росії в Україні. Підписаний договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який містить пункт, котрий передбачає невідкладне надання сторонами військової допомоги одна одній у разі збройного вторгнення.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення, за даними Генштабу ЗСУ, Росія втратила 536 840 осіб особового складу.

Related

Події у світі 8031922393244417256

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item