Зеленський подякував Румунії за систему Patriot

Зеленський подякував Румунії за систему Patriot
Володимир Зеленський поруч із комплексом Patriot, який незабаром передасть Німеччина

Для України вкрай важливо мати необхідні інструменти для перемоги над російським терором зараз, зазначив глава держави.

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку Румунії та її президенту Клаусу Йоганнісу за ухвалення рішення про надання нашій державі зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це він написав у соцмережі Х у четвер, 20 червня.

"Цей надважливий внесок посилить наш повітряний щит і допоможе нам краще захистити наших людей та критично важливу інфраструктуру від російського повітряного терору. Ціную рішуче лідерство Румунії та принципову підтримку України. Важливо, що цей крок зміцнює безпеку не лише України, а й усього нашого регіону та Європи", – написав він.

Зеленський зазначив, що, поклавши край російському терору зараз, Україна запобігає потенційній агресії "проти Молдови, Румунії, країн Балтії та всіх наших сусідів".

"Для України вкрай важливо мати необхідні інструменти для перемоги над російським терором зараз, щоб нікому більше не довелося зіткнутися з масштабнішою агресією з боку Росії в майбутньому", – додав президент.

Раніше у четвер стало відомо, що Румунія оголосила про передачу Patriot для України. Бухарест прийняв таке рішення, зважаючи на значне погіршення ситуації з безпекою в нашій країні через атаки Росії на цивільне населення та інфраструктуру.

Related

Політика 2670269242880155874

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item