Такі ж точно давали в дитячому садку: пишні оладки на воді (рецепт)

Такі ж точно давали в дитячому садку: пишні оладки на воді (рецепт)
Найсмачніші оладки родом із дитинства

Готуємо повітряні оладки на дріжджах із мінімуму інгредієнтів.

Усі ми колись були маленькими, їли в дитячому садочку пишні оладки з повидлом чи варенням, запиваючи компотом. Тепер їх можна приготувати самостійно і зануритися в приємну ностальгію - ми підкажемо "той самий" рецепт оладок із дитинства.

Дуже смачні оладки - рецепт за ДСТУ

Такі дріжджові оладки може посмажити будь-яка господиня - ніяких особливих продуктів для цього не потрібно. Єдине - доведеться купити дріжджі, але й вони, найімовірніше, точно завалялися в кухонній шафці. Вам знадобляться:

  • 480 гр борошна;
  • 480 мл води;
  • 1 яйце;
  • 5 гр сухих дріжджів;
  • 1 ч.л солі;
  • 1.5 ст.л цукру;
  • 30 мл рослинної олії для смаження.

Із зазначеної кількості продуктів у вас вийде близько 40 оладок.

Запам'ятовуйте, як приготувати оладки з перерахованих інгредієнтів

Підігріти воду до 40 градусів Цельсія, всипати сіль, цукор і дріжджі, перемішати, додати яйце. Збовтати воду, просіяти борошно і всипати дрібними порціями, постійно помішуючи. Не варто засипати відразу всю кількість - краще орієнтуватися на консистенцію тіста. Накрити миску з тістом рушником або харчовою плівкою, прибрати в тепле місце на 1 годину.

Коли мине час, дістати тісто, ретельно перемішати, знову накрити і прибрати на годину. Розігріти сковорідку на сильному вогні, додавши рослинну олію. Дістати ємність із тістом і, не перемішуючи його, зачерпнути ложкою необхідну кількість. Викласти на сковороду кілька порцій, смажити оладки до готовності з обох боків. 

Related

Смачно 9118097224971373425

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item