Бербок назвала найбільшу загрозу безпеки

Бербок назвала найбільшу загрозу безпеки
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок

Напередодні вашингтонського саміту НАТО слід посилити дискусію щодо того, як розширити підтримку України, вважає глава МЗС ФРН.

Росія залишається найбільшою загрозою для Заходу, а тому НАТО має адаптувати свою політику, виходячи з цього. Про це у четвер, 4 липня, заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, виступаючи у Бундестазі, передає Укрінформ.

"Наступного тижня у Вашингтоні ми повинні чітко дати зрозуміти: путінська Росія залишатиметься найбільшою загрозою нашій безпеці та свободі в Європі в найближчому майбутньому. Це не ми обирали. Ми цього не бажали. Але настав час, і ми повинні адаптувати свою політику до цього", - сказала Бербок.

При цьому, вона наголосила, що насамперед потрібно посилити військову допомогу для України, яка понад два роки бореться із російським повномасштабним вторгненням.

"Військова допомога Україні - це не благодійний жест, а інвестиція у нашу власну безпеку, у нашу власну свободу", - пояснила вона та зауважила, що імперські претензії, які неодноразово озвучував російський диктатор Володимир Путін, спрямовані не лише на Україну, а й на інші держави.

"Бомби Путіна не лише щодня атакують українські електростанції та житлові будинки - вони також щодня атакують наш спосіб життя та свободи в Європі. Його бомби мають на увазі і нас", - зазначила вона.

Нагадаємо, станом на сьогодні Росія продовжує повзучий наступ на Донбасі, а також намагається атакувати на Харківщині, де її війська були зупинені, коли на фронт почала активніше надходити допомога від країн Заходу.

Related

Події у світі 3953691141913050827

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item