Банки Китаю обмежили продаж юанів російським компаніям

Банки Китаю обмежили продаж юанів російським компаніям
Китайські банки обмежили продаж юанів компаніям РФ

Після того, як ВТБ Шанхай потрапив під санкції США, його можливості конвертувати рублі в юані різко скоротилися.


Шанхайська "дочка" російського банку ВТБ і дрібні прикордонні китайські банки обмежили конвертацію рублів у юані. Про це пише The Moscow Times в п'ятницю, 12 липня.
 
Після того, як ВТБ Шанхай потрапив під блокуючі санкції США, його можливості конвертувати рублі в юані різко скоротилися. Через дрібні прикордонні банки проходить значно менше експортних потоків, аніж імпортних, створюється черга на отримання юанів у Китаї.

У липні те саме почалося у відділеннях невеликих прикордонних сільських банків.
 
"Нам банк пояснив, що вони платіж бачать, але не можуть зарахувати одержувачу, тому що в них недостатньо запитів із Китаю на оплату в Росію в рублях, щоб вони могли віддати нашому постачальнику юані", - розповів співрозмовник видання.
 
ВТБ не може купувати юані в Китаї з санкційних міркувань, а сільські банки не хочуть цього робити, щоб у переказах із Росії не проводити повноцінну транскордонну конвертацію коштів, пояснив керівник компанії-платіжного агента. А так китайський банк, по суті, зводить між собою експортера та імпортера: один продає банку юані, які купує інший.
 
Під час візиту до Китаю у травні поточного року російський диктатор Владімір Путін говорив, що вже 90% торгівлі Росії з КНР ведеться у національних валютах. Але це не позбавило численних проблем із оплатою.
 
Через них російський імпорт скоротився в першому півріччі на 9% у грошовому вираженні, а у фізичному - ще більше: розв'язання проблем коштує дорого, ціни імпортованих товарів зростають.

У червні повідомлялося, що Китай та Росія знайшли способи для проведення розрахунків між країнами попри посилення санкцій США. У прикордонних регіонах Китаю були створені спеціально уповноважені банки, які дозволяють російським компаніям відкривати рахунки нерезидентів. Цей варіант набув особливого значення після запровадження санкцій США проти філії ВТБ у Шанхаї. 

Нагадаємо, раніше у Росії визнали тотальну залежність валютного ринку від Китаю. Якщо зупиняться торги китайським юанем, то біржовий валютний ринок у Росії фактично помре.

Related

Економіка 3525275489493627236

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item