Науковці закликали НАТО взяти до себе Україну

Науковці закликали НАТО взяти до себе Україну
Півтори сотні учених світу закликали НАТО взяти до себе Україну

Досі РФ не напала на жодного члена НАТО, а натомість погрожувала, вторгалася і окупувала лише нейтральні країни.

Понад півтори сотні науковців з провідних університетів Європи, США та інших країн світу звернулися до НАТО із відкритим листом, у якому закликали якомога швидше взяти Україну до Альянсу. Про це у неділю, 28 липня, пише видання The Gardian.

Вчені обгрунтували свою думку тим, що вступ України до оборонного Альянсу "не створить жодних додаткових стимулів для агресивних дій Кремля, адже Росія і без того повна рішучості знищити Україну і не потребує додаткової мотивації для цього".

Автори документа підкреслили, що досі РФ не напала на жодного члена НАТО, а натомість погрожувала, вторгалася і окупувала лише нейтральні країни.

"Запрошення України до НАТО стало б кроком до верховенства міжнародного права та захисту прав людини", - йдеться у відкритому листі, який підписали 158 дослідників з різних країн світу.

Вони зауважили, що Росія досить спокійно відреагувала на вступ до НАТО Фінляндії та Швеції.

"Це доводить, що Росія виступає проти членства України в НАТО лише тому, що це перешкоджатиме її подальшій агресії проти цієї країни", - вказали дослідники. 

Як відомо, 9-11 липня еа саміті НАТО у Вашингтоні було ухвалено рішення про збільшення присутності Альянсу в Україні, зокрема призначення спеціального представника в Києві.

Related

Політика 3486206793468758722

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item