Нідерланди "незабаром" передадуть Україні пускові установки Patriot

Нідерланди "незабаром" передадуть Україні пускові установки Patriot
Амстердам скоро передасть Києву пускові установки Patriot

Глава Міноборони Нідерландів запевнив, що Україна має постійну підтримку країни "зараз і в майбутньому". Країна продовжить підтримувати Україну у формуванні Збройних сил на довгострокову перспективу

Міністр оборони Нідерландів Руден Брекельманс запевнив, що Україна вже найближчим часом отримає обіцяні пускові установки і радар для комплексу ППО Patriot, інформує пресслужба оборонного відомства у неділю, 7 липня.

"Незабаром Україна отримає обіцяні раніше Нідерландами радар комплексу Patriot та три пускові установки. З причин безпеки точні терміни не вказуються", - наголосив Брекельманс.

З оперативних причин точний час поставок не вказують.

Окрім цього, він зауважив, що Нідерланди продовжать докладати зусиль стосовно навчання українських армійців та постачання систем озброєння, боєприпасів й обладнання.

За словами глави Міноборони, обіцяні F-16 "також не забаряться".

Відповідні заяви Брекельманс зробив під час візиту до Одеси. Там він на власні очі побачив руйнування у місті. Тож переконався у необхідності "хорошої протиповітряної оборони".

"Надзвичайно важливо допомогти Україні в цьому як на двосторонній основі, так і в різних коаліціях. На щастя, заклик до додаткових систем тепер привів до результатів", - додав міністр.

Це вперше після призначення нового уряду міністри закордонних справ та оборони Нідерландів здійснили закордонний візит.

Раніше ми повідомляли, що Нідерланди разом із партнерами передадуть Україні додатковий комплекс Patriot, а також виділять два мільйони євро на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл, загиблих через російську агресію.

Нагадаємо, у неділю президент Володимир Зеленський розповів про плани зміцнювати український флот разом з Британією і Нідерландами.

Related

Політика 7822380450694859197

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item