Сійярто: Поставки зброї Україні не допомогли закінчити війну

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто Глава угорського МЗС заявив, що припинення вогню і початок мирних переговорів - найшвидший шлях до миру. Мін...

Сійярто: Поставки зброї Україні не допомогли закінчити війну
Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто

Глава угорського МЗС заявив, що припинення вогню і початок мирних переговорів - найшвидший шлях до миру.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що військова допомога Україні не наблизила мир, а лише збільшила кількість жертв. Про це він сказав на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок, 24 вересня.

Він зазаначив, що його країна виступає за припинення вогню в Україні й початок мирних переговорів.

За словами Сійярто, "постачання зброї абсолютно не допомогли покласти край цій війні, а збільшення кількості зброї по обидва боки лінії фронту призвело до її затягування, а також до більшої кількості жертв".

"Ми, угорці, виступаємо за припинення вогню і початок мирних переговорів", – заявив глава МЗС, повторивши давній наратив свого уряду. – Це найшвидший шлях до миру, тим паче те, що сталося досі, доводить: на полі бою немає рішення".

При цьому Сійярто висловив думку, що тиждень Генеральної Асамблеї високого рівня "наблизить нас до завершення війни, до миру і до припинення страждань людей по сусідству".

Раніше Сійярто обурився пропозиціям голови європейської дипломатії щодо зняття обмежень на застосування Україною західної зброї.

Угорщина віддасть свою частку з Фонду миру Чаду, а не Україні.

Related

Політика 3003821636120712618

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item