Львівські медики врятували чоловіка з рідкісним раком молочної залози

Львівські медики врятували чоловіка з рідкісним раком молочної залози
Рак молочної залози у чоловіка

У Львові лікарі провели успішну операцію 66-річному чоловіку з рідкісною формою раку молочної залози, врятувавши його життя після термінового хірургічного втручання.

У Львові лікарі врятували 66-річного чоловіка з рідкісною формою раку молочної залози. Пухлина досягла 8 сантиметрів і почала розпадатися, що вимагало термінової операції.

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, у чоловіків рак молочної залози трапляється в 100 разів рідше, ніж у жінок. 66-річний Орест Стахів не підозрював про таку можливість, коли півтора року тому вперше відчув дискомфорт у зоні лівої ареоли. Він припустив, що причина дискомфорту – натирання паском безпеки. Але цього літа його дочка помітила серйозні зміни – ліву частину грудини вкрив багряний колір, а біля соска з’явився наріст. Після УЗД і КТ-обстеження чоловіку поставили діагноз рак молочної залози.

Операція пройшла у два етапи. Спочатку онкологи провели мастектомію – видалили молочну залозу разом із пухлиною та частиною грудного м’яза. Під час другого етапу видалили пахвові лімфовузли, щоб запобігти поширенню хвороби. Після цього реконструктивні хірурги виконали пластику, використовуючи м’язи пацієнта для закриття дефекту.

Операція пройшла успішно, і вже через 10 днів Орест поїхав додому. Попереду у нього тривале лікування, а медики закликають всіх уважно ставитися до свого здоров’я, регулярно проходити огляди та не ігнорувати симптоми.

Раніше повідомлялося, що в Одесі вперше у світі видалили внутрішньоочну гемангіому в дитини.


Related

Здоров'я 1846977323183572252

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item