Викрито мережу підпільних брокерів Webmoney - СБУ

Викрито мережу підпільних брокерів Webmoney - СБУ
Ділків виявили у 10 областях

Частина переказів через Webmoney була призначена для фінансування російської агентури в Україні.

Правоохоронці ліквідували мережу підпільних онлайн-сервісів, які працювали через заборонену в Україні російську платіжну систему Webmoney. У 10 областях викрито 12 ділків, повідомила СБУ у середу, 25 вересня.

Слідство встановило, що учасники "схеми" нелегально приймали електронні кошти від клієнтів, у тому числі з Росії, а потім конвертували їх у потрібну валюту і переводили на банківські реквізити або в готівку.

"У такий спосіб з початку повномасштабної війни ділки провели через свої обмінники десятки мільйонів у гривневому еквіваленті. З кожної транзакції фігуранти мали свій «відсоток». Для пошуку потенційних клієнтів використовували спеціалізовані сайти, де розміщували рекламні оголошення", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Вінницькій та Запорізькій областях вилучено комп’ютерне обладнання, мобільні телефони та банківські картки із доказами злочинів.

"За наявними даними, частина переказів через цю платформу була призначена для фінансування російської агентури в нашій державі", – зазначили в СБУ.

Всім 12 фігурантам повідомлено про підозру за статтею про незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення (ч.1 ст.200 КК України).

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій зловмисників за статтею про легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ст.209 КК України).



Нагадаємо, у травні 2018 року Україна наклала санкції терміном на три роки на електронну платіжну систему WebMoney.

У тому ж році WebMoney виключили з реєстру платіжних систем України

Related

Суспільство 7859080139092977561

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item