Україна повернула тіла понад 500 загиблих воїнів

Україна повернула тіла понад 500 загиблих воїнів
Штаб висловив подяку Міжнародному комітету Червоного Хреста

Більшість військовослужбовців загинули на Авдіївському, Бахмутському і Мар'їнському напрямках.

В Україну вдалося повернути 501 полеглого оборонця. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у п’ятницю, 18 жовтня.

Вказано, що репатрійовано 382 тіла воїнів, які загинули на Авдіївському напрямку, 56 – з Бахмутського, 45 – з Мар'їнського, шість – з Вугледарського, чотири – із Запорізького, ще сім – із Луганського. Також було повернуто одне тіло з моргу на території РФ.

Репатріацію вдалося провести завдяки зусиллям Координаційного штабу, СБУ, МВС, Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представників ЗСУ та інших структур Сектору безпеки та оборони України.

Штаб також висловив подяку Міжнародному комітету Червоного Хреста за сприяння в репатріації.

Тіла оборонців перевезуть до відповідних державних установ для ідентифікації правоохоронними органами та судово-медичними експертами. Після цього загиблих передадуть родинам для гідного поховання.

Разом з тим український державний проєкт Хочу найти повідомив, що до РФ повернули 89 тіл загиблих російських військових.

"Це тіла та останки знайдені українськими пошуковими групами у Курській області, а також у районі українських населених пунктів Терни, Макіївка, Красногорівка, Орлівка, Невське та Ямпіль", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Україна і Росія регулярно проводять обміни тілами військових. Востаннє такий обмін пройшов 2 серпня. Тоді вдалося повернути тіла 250 оборонців. Загалом за два роки роботи вдалося репатріювати тіла близько 4000 українських військових.

Related

Суспільство 8026801317183435771

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item