ЄС робить ставку на розвиток української ОП - ЗМІ

ЄС робить ставку на розвиток української ОП - ЗМІ
ЄС вкладеться в український ВПК

Українці можуть впоратися з виробництвом необхідної зброї набагато швидше, ніж європейці.

Європейський Союз має намір інвестувати в українську оборонну промисловість, оскількине може забезпечити Україну достатньою кількістю зброї та боєприпасів. Про це у неділю, 13 жовтня, пише The Washington Post.

Видання наводить слова неназваного європейського дипломата, який заявив, що допомогти Україні виробляти зброю буде найбільш ефективним рішенням.

"Я думаю, що усвідомлення того, що Європа не в змозі виробляти ту зброю, яка потрібна Україні, починає ставати очевидним, і найпростіший спосіб для українців - робити це самим. Якщо українці мають матеріали та гроші, вони можуть впоратися з цим набагато швидше самостійно", - сказав дипломат, який говорив на умовах анонімності.

Видання зазначає, що недавнє рішення Євросоюзу виділити $440 млн на відновлення оборонної промисловості України знаменує собою новий підхід у ЄС та виявляє недоліки їхнього оборонного сектору. Незважаючи на те, що європейські держави та США відправили Україні зброї на мільярди доларів, оборонні галузі цих країн тривалий час орієнтувалися на міжнародну обстановку з меншою кількістю конфліктів.

Інвестиції в український оборонний сектор "забезпечують велику гнучкість" та "дозволять Україні швидко наростити свої потужності", вважає віце-президент Німецького фонду Маршалла Ян Лессер. За його словами, таке рішення допоможе знизити тиск на оборонне провадження у західних країнах.

"Важливо зазначити, що це не замінить масштабного постачання західної зброї в Україну. Це просто реальність тієї ситуації із безпекою, в якій перебуває Україна. Більш широка ідея полягає у прогресивній інтеграції України до західних оборонних виробничих ланцюжків", - додав Лессер.

Напередодні в ОП повідомили, що Франція, Велика Британія, Італія та Німеччина підтвердили, що інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс будуть зростати.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала нові домовленості щодо зброї завдяки переговорам з європейськими партнерами. За його словами, це не тільки постачання, а ще й виробництво. 

Related

Політика 7527779142122546661

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item