Росіяни стратили полонених українців у Нью-Йорку

Росіяни стратили полонених українців у Нью-Йорку
Ворог розстріляв трьох військових ЗСУ

Російські війська впритул розстріляли трьох беззбройних українських військових одного з суміжних підрозділів.

Дрон військових бригади НГУ Азову зафіксував розстріл трьох беззбройних українських військовополонених росіянами у Нью-Йорку, що на Донеччині.Про це повідомили військові 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" НГУ.

Росіяни впритул розстріляли трьох українських військових одного з суміжних підрозділів.

Згодом бійці 12-ої бригади спеціального призначення Азов спільно з 49-м окремим штурмовим батальйоном взяли в полон одного з групи росіян, яка вчинила черговий воєнний злочин.

Своєю чергою, Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець зреагував на поширене у мережі відео, наголосивши, що вимагає від міжнародної спільноти фіксувати ці порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими і міжнародного гуманітарного права.

"Саме тому за всіма ймовірними випадками направляю листи на ООН та МКЧХ. Наразі у терміновому порядку від мене йде наступний лист до них щодо випадку в Нью-Йорку", - зазначив омбудсман.

Він наголосив, що такі речі неприпустимі і є порушенням прав людини. Водночас зауважив, що поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва.

"Саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину і належне покарання!", - додав Лубінець.

Нагадаємо, 1 жовтня стало відомо, що російські військові розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

Раніше біля Роботиного на Запорізькому напрямку російські військові жорстоко розстріляли двох українських полонених ЗСУ.

Related

Суспільство 1387708314194375115

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item