Зеленський прокоментував відхід ЗСУ з Вугледару

Зеленський прокоментував відхід ЗСУ з Вугледару
ЗСУ покинули Вугледар 2 жовтня

Коли ворог руйнує позиції українських бійців, то треба берегти їхні життя, зазначив глава держави.

Відхід українських військ з міста Вугледар у Донецькій області був правильним кроком. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте у Києві у четвер, 3 жовтня.

За його словами, без відповідної зброї не можна зупинити Росію.

"Тоді, коли вони руйнують позиції наших бійців, треба берегти їхні життя, бо вони важливіші, ніж будь-які забудови. Це наші люди, це громадяни України. Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки", – заявив Зеленський, відповідаючи на запитання про причини залишення Вугледару.

Він закликав західних партнерів надати Україні "можливість зупиняти Росію тією чи іншою зброєю, надати дозвіл, надати відповідні системи", атакож поскаржився на відставання у поставках зброї.

"Україні потрібне посилення позицій на фронті, щоб ми могли отримати посилення тиску на Росію заради реальної, справедливої дипломатії. Тому ми потребуємо достатньої кількості і якості зброї, у тому числі далекобійної, з якою, на мою думку, партнери уже затягують", – додав глава держави.

Нагадаємо, 2 жовтня українські війська підтвердили вихід з міста Вугледар під натиском переважаючих сил російських загарбників.

Related

Політика 2935558884287639978

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item