У Харкові косметолог вбила свою пацієнтку

У Харкові косметолог вбила свою пацієнтку
Косметолог не мала медичної освіти та навіть дозволу на проведення анестезії

Косметолог ввела жінці неправильну дози анестезії – концентрація препарату в розчині перевищила рекомендовану норму щонайменше в 15 разів.

У Харкові правоохоронці повідомили про підозру косметологу, яка з необережності вбила свою пацієнтку. Про це повідомила Нацполіція у суботу, 5 жовтня.

Зазначається, що трагедія сталася 16 березня цього року. Жінка прийшла до салону в Харкові на процедуру із застосуванням анестезії. 33-річна косметолог ввела їй неправильну дози анестезії – концентрація препарату в розчині перевищила рекомендовану норму щонайменше в 15 разів.

Начальник слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов розповів, що маніпуляцію мала виконувати власниця клініки, яка називала себе хірургом. На дверях, де проводилася процедура, навіть була табличка "Операційна".

За словами Болвінова, косметологічна процедура проводилася в зоні живота, але в якийсь момент все пішло не так.

Експерти встановили, що косметолог не мала медичної освіти та навіть дозволу на проведення анестезії. За короткий час вона ввела пацієнтці близько 20 ін'єкцій, що надто перевищило рекомендовану концентрацію препарату.

Болвінов також зазначив, що весь процес зафіксували камери. На відео видно, як пацієнтка спершу вигинається від болю, кричить, а потім б'ється в конвульсіях. Персонал намагався врятувати жінку, але спроби були марними. Постраждалій викликали швидку, дорогою до лікарні вона померла.

У висновках комісійної судово-медичної експертизи зазначається, що причиною смерті стало гостре отруєння анестетиком. На тілі жертви було виявлено 59 слідів від ін'єкцій.

"Чому так сталося, встановити вдалося майже одразу. Процедуру проводила шарлатанка, яка видавала себе за хірурга. Їй 33 роки і за спеціальністю вона провізор-косметолог, навчалася на лікаря в ХНУ ім. Каразіна, але була лише інтерном. Жодного права проводити такі маніпуляції з клієнтами у неї не було. Ліполіз, як і знеболювальні ін’єкції, вона взялася робити без ліцензії. Експерти підтвердили – на таке має право лише хірург або ж анестезіолог", – написав Болвінов.

Під час обшуку в клініці не вдалося знайти жодних медичних документів, а лише інформаційні згоди від клієнток на бланках клініки.

"Сама псевдо-хірург після трагедії в клініці спробувала заперечувати, що взагалі не проводила процедуру. Потім намагалася перекласти провину на медсестру. А пізніше просто відмовилася говорити", – додав він.

У поліції встановили, що ліполіз у зоні живота косметолог робила вперше. Проте схожі процедури без ліцензії вона вже проводила раніше. Серед її інших жертв була жінка, якій вона робила процедуру з корекції стегон. На щастя, та клієнтка вижила, але отримала подвійну дозу лідокаїну та згодом розповіла слідчим, що їй довелося відновлювати здоров'я після цього візиту до салону краси.

Косметологині повідомили про підозру у скоєнні вбивства через необережність (ч.1 ст.119 КК України). Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі.

У загиблої залишився маленький син, якого вона виховувала сама. Тепер хлопчика виховує його батько.

Фото: Сергій Болвінов / Facebook 

Нагадаємо, поліція Рівненщини розслідує загибель жінки в стоматологічній клініці. Після введення седативних препаратів у 50-річної пацієнтки зупинилося дихання.

Related

Суспільство 8354296211756333840

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item