Які консерви корисні для здоров'я кишківника: дієтологи назвали 6 найкращих
Дієтологи зазначили, багато консервованих продуктів так само корисні для здоров'я кишківника, як і свіжі.
Є консерви, які містять клітковину, пребіотики та інші важливі поживні речовини, необхідні мікробіому кишківника.
Дієтологи зазначили, багато консервованих продуктів так само корисні для здоров'я кишківника, як і свіжі, пише Eatingwell.
Найкращі консерви для здоров'я кишківника
1. Чорна квасоля
Вона багата як розчинною, так і нерозчинною клітковиною, яка сприяє регулярній дефекації та живить корисні бактерії в кишківнику.
Дієтологиня Аманда Сауседа пояснила: "Консервована чорна квасоля може легко допомогти досягти необхідного рівня клітковини: у порції об'ємом ½ склянки міститься 8,5 грама".
2. Нут
Він містить поєднання білка і клітковини, корисної для кишківника.
Унікальною особливістю нуту є вміст галактоолігосахаридів (ГОС) - різновиду розчинної пребіотичної клітковини. Дієтолог Рене Корчак пояснила, що ГОС не засвоюється, доки не потрапляє до товстого кишківника, де корисні бактерії ферментують клітковину, збільшуючи вироблення інших корисних бактерій, таких як біфідобактерії та лактобактерії.
