У ЗСУ розповіли подробиці ракетних випробувань на кордоні з Кримом

Ракетні випробування триватимуть кілька днів
Випробування зенітних ракет середньої дальності пройдуть в Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом в рамках навчань Повітряних сил ЗСУ 1-2 грудня.
Про це повідомив начальник прес-служби відомства Роман Юрчило, пише Інтерфакс-Україна.
"1-2 грудня відбудуться навчання, в рамках яких будуть проведені випробування керованих зенітних ракет середньої дальності. До проведення заходів залучатимуться екіпажі бойової авіації, транспортної авіації, підрозділи зенітно-ракетних військ, радіотехнічних військ та зв'язку, а також безпілотна авіація. Одним з елементів навчань будуть повітряні стрільби – керованих ракет середньої дальності", - уточнив він.
При цьому Юрчило підкреслив, що навчання пройдуть виключно у повітряному просторі України над відкритим морем.
Також ПС ЗСУ у відповідності з певними процедурами завчасно підготували і опублікували офіційне повідомлення.
Раніше ZN.ua із посиланням на джерела в українському Міноборони повідомило, що російська влада попередила Україну про завдання ракетного удару у разі проведення навчальних стрільб на кордоні із Кримом.
Після цього прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що вперше чує про лист українського військового аташе, у якому нібито міститься попередження про завдання ракетного удару у відповідь по ракетах і самих пускових установок у випадку українських ракетних стрільб поблизу Криму.

25 листопада російська влада звинуватила Україну в намірі провести ракетні стрільби в районі окупованого Криму.
Секретар РНБО України Олександр Турчинов відповів на звинувачення, що українські військові не планують здійснювати ракетні випробування у Керченській протоці.
Напередодні стало відомо, що РФ перекинула у Крим зенітно-ракетні комплекси С-300ВМ Антей-2500, призначені для ураження авіації і ракет. На думку волонтерів, однією з цілей перекидання комплексів на окупований півострів може бути бажання Росії зірвати ракетні випробування України над Чорним морем, які повинні відбутися на початку грудня.

Related

Гаряча новина 7338516540943993580

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item