Залишити депутатів без канікул, повернути Героя Бандері - що пишуть Порошенкові українці


Протягом лютого на сайті президента з'явилися 422 електронних петиції.
Ми пропонуємо читачам найцікавіші.
Щоб документ потрапив на стіл президенту, потрібно назбирати 25 тис. підписів протягом трьох місяців.
Заборонити політичним діячам мати подвійне громадянство, вважає автор петиції, яка набрала 221 голос.
"Ухвалити закон про заборону особам с подвійнім громадянством займати державні посади.
Звільнити з керуючих та депутатських посад всіх хто має російське громадянство ( друге, чи трете - не важливо) - ці особи дестабілізують країну", - йдеться у тексті.
Ввести воєнний стан в країні і провести повну мобілізацію для повернення територій спочатку Донецької і Луганської області, а потім розробляти план повернення Криму, йдеться в іншій петиції.
"Тільки так можна закінчити війну як найскоріше, а не укладання мирних договорів з ворогом, які вони всеодно не виконують", - вважає ініціатор.
Посилення відповідальності за отримання хабаря - петиція набрала 133 голоси.
"Конфіскувати майно службової особи та всіх його близьких родичів. Позбавляти волі на строк від 5 років. Також заборонити, взагалі займати керівні посади на все життя", - переконаний автор.
Позбавляти корупціонерів можливості приховати майно, реєструючи його на близьких родичів, - петиція набрала 801 голос.
Автор пропонує зміни Закон "Про запобігання корупції" щодо визначення терміну "члени сім'ї" виклавши його в редакції, яка не допускає подвійного тлумачення та відносить до членів сім'ї декларанта дружину (чоловіка), дітей та батьків незалежно від того, чи проживають вони спільно з декларантом.
Позбавити недоторканності усіх народних депутатів, йдеться в іншій петиції, яку підтримали 208 користувачів.
"Більшість народних депутатів не зацікавлені в проведенні державних реформ і постійно відтягують цей процес", - сказано в тексті.
Вибори за відкритими партійними списками.
"Законодавчо затвердити вибори за відкритими списками. Народ України має право вибирати людину, а не логотип партії", - вважає автор.
Скасувати літні канікули депутатам, - петиція набрала 280 голосів.
Заблокувати на території України російські соціальні мережі, зокрема ВКонтакте.
Автор петиції вказує, що у таких мережах "розповсюджується дезінформація щодо України та українського народу, дій ВСУ, зовнішньої та внутрішньої політики України".
"Просимо вас ініціювати в РНБО, СБУ, ВР або ГПУ процес фізичного закриття доступу до російських соціальних мереж", - йдеться у тексті.
Позбавляти громадянства причетних до сепаратизму та колабораціонізму, - йдеться в іншій петиції.
"Необхідно терміново прийняти закон про відкликання громадянства або обмеження громадянських прав строком на 10 років.
Під кримінальну відповідальність таких людей важко буде залучити, в той же час вони можуть серйозно ускладнити відновлення миру в цих регіонах. Досвід Естонії, як члена Євросоюзу, показує що можливий такий варіант при якому ці люди живучи в країні не мають прав впливати на політичний лад - не мають права обиратися, бути обраними, займати державні посади. Естонія- це прецендент в Євросоюзі, отже Україна теж може скористатися цим досвідом", - пише автор.
Штрафувати народних депутатів за прогул у розмірі 1% від задекларованого майна депутата-прогульника і його найближчих родичів. Петиція набрала 242 голоси.
Повернути звання Героя України Степану Бандері.
"Пане Президенте. Прошу Вас розглянути питання повернення звання Героя України Степану Бандері, яке Янукович забрав у Провідника у 2010-му році", - йдеться у петиції.
Призначити на посаду голови Національного банку Віктора Ющенка, петиція набрала 51 голос.
Сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Першою петицією, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Related

Політика 5684829332834099689

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item