Угорщина ставить Україні ультиматум через закон про освіту


Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вимагає від України юридичних гарантій, що застосування скандального закону про освіту почнеться після досягнення домовленості з угорською національною меншиною на Закарпатті.
При відсутності таких гарантій наші сусіди продовжать блокувати всі міжнародні ініціативи України, повідомляє "Кореспондент".
"Україна не повинна вводити в дію освітній закон, який вона попередньо не погодила з представниками угорської нацменшини. Нам мало обіцянок, нам потрібні юридичні гарантії", - заявив Сийярто.
За словами міністра, це питання не є суто справою України і Угорщини, бо з прийняттям відповідного закону Київ порушив одну з міжнародних норм про захист нацменшин.
"Будапешт зацікавлений в неодмінному вирішенні цієї проблеми за сприяння інтересам українських угорців", - підкреслив політик.
За словами Сийярто, при відсутності юридичних гарантій Угорщина залишає за собою право блокувати всі міжнародні ініціативи України в рамках ЄС і НАТО.
Раніше повідомлялося, що Резолюцію про забезпечення розвитку мов меншин взяли в ПАРЄ. Питання українського закону про освіту згадали тільки в пояснювальній записці доповідача. Саме через цей закон Угорщина заявила про блокування європейських і євроатлантичних прагнень Києва.

Related

Суспільство 5817054087407013583

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item