Приготування їжі на оливковій олії виявилося марною тратою грошей
https://povnatorba.blogspot.com/2014/04/blog-post_9437.html
Оливкова олія містить більше корисних для здоров'я антиоксидантів, ніж соняшникова або рослинна. Але всі ці переваги випаровуються, коли масло нагрівається, повідомляють дослідники з Португалії.
Тому приготування їжі на оливковій олії є марною тратою грошей. Вчені повідомили, що будь-який вид нагрівання масла зменшує кількість фенольних сполук, які є біологічно активними компонентами в боротьбі з різними захворюваннями.
Різні методи приготування їжі, від загального смаження до кипіння і приготування в мікрохвильовій печі, безсумнівно, змінюють хімічний профіль оливкової олії, але, навіть будучи приготованою, оливкова олія все одно буде такою ж по своїй користі, як рослинне масло, так що не варто замінювати одне іншим.
Правда, існують способи, що дозволяють отримати максимальну віддачу від оливкової олії при приготуванні їжі. Перший - зменшити вогонь до мінімуму, другий - додати оливкову олію в процесі приготування: так воно не нагріється занадто сильно і не втратить всі корисні властивості.
Тому приготування їжі на оливковій олії є марною тратою грошей. Вчені повідомили, що будь-який вид нагрівання масла зменшує кількість фенольних сполук, які є біологічно активними компонентами в боротьбі з різними захворюваннями.
Різні методи приготування їжі, від загального смаження до кипіння і приготування в мікрохвильовій печі, безсумнівно, змінюють хімічний профіль оливкової олії, але, навіть будучи приготованою, оливкова олія все одно буде такою ж по своїй користі, як рослинне масло, так що не варто замінювати одне іншим.
Правда, існують способи, що дозволяють отримати максимальну віддачу від оливкової олії при приготуванні їжі. Перший - зменшити вогонь до мінімуму, другий - додати оливкову олію в процесі приготування: так воно не нагріється занадто сильно і не втратить всі корисні властивості.