Приготування їжі на оливковій олії виявилося марною тратою грошей

Оливкова олія містить більше корисних для здоров'я антиоксидантів, ніж соняшникова або рослинна. Але всі ці переваги випаровуються, коли масло нагрівається, повідомляють дослідники з Португалії.

Тому приготування їжі на оливковій олії є марною тратою грошей. Вчені повідомили, що будь-який вид нагрівання масла зменшує кількість фенольних сполук, які є біологічно активними компонентами в боротьбі з різними захворюваннями.

Різні методи приготування їжі, від загального смаження до кипіння і приготування в мікрохвильовій печі, безсумнівно, змінюють хімічний профіль оливкової олії, але, навіть будучи приготованою, оливкова олія все одно буде такою ж по своїй користі, як рослинне масло, так що не варто замінювати одне іншим.

Правда, існують способи, що дозволяють отримати максимальну віддачу від оливкової олії при приготуванні їжі. Перший - зменшити вогонь до мінімуму, другий - додати оливкову олію в процесі приготування: так воно не нагріється занадто сильно і не втратить всі корисні властивості.

Related

Здоров'я 8760342655681961690

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item