Хабарництво і зв'язки з Януковичем: у Львівській музичній академії вибухнув скандал навколо ректора

Ініціативна група львівських студентів та викладачів закликала міністра культури Євгена Нищука та губернатора Львівської області Ірину Сех не укладати з Ігорем Пилатюком новий контракт на посаду ректора Львівської національної музичної академії (ЛНМА) імені М.В.Лисенка.
Студенти цього вишу, представники науково-педагогічного колективу академії звернулись до високих чинів з проханням "відстояти справедливість" й звернути увагу на діяльність Пилатюка на посаді ректора ЛНМА від 1999 до 2014 рр.
Зокрема, вони нагадали, що одіозний ректор був довіреною особою кандидата в президенти Віктора Януковича у 2004 р. у Франківському ТВО м. Львова.
Крім того, активісти розповіли, що за час перебування Пилатюка на посаді ректора значно зріс рівень корупції в академії, на що вказують результати студентського опитування, проведеного 2 квітня 2014 року.
"За свідченнями студентів захист бакалаврської роботи коштує 300 у.о., магістерської – 500 у.о., перевід з іншого вузу – 2 000 у.о., вступ до академії – 5 000 у.о.", - зазначили громадські діячі.
За їхніми словами, непрозоро було використано кошти на ремонт будівлі академії та студентського гуртожитку по вул. Зеленій, 96 у Львові.
"За термінами ці ремонтні роботи дивним чином співпадають з будівництвом об'єктів нерухомості ректорської сім`ї. Під час ремонту зникли більше як 50 інструментів (піаніно), які були практично у кожній кімнаті гуртожитку. Окрім того, після ремонту студенти за свій кошт змушені були придбати меблі до кімнат, електроплитки та холодильники, оскільки кухонні блоки на поверхах не функціонували і не функціонують досі", - наголосили студенти.
Вони також зазначили, що тривалий час після ремонту місячна оплата за проживання в гуртожитку становила 330 грн, в той час як студенти інших львівських вишів сплачували по 100-150 грн на місяць.
Громадські діячі, крім того, уточнили, що за час ректорської каденції і відсутності будь-якого бізнесу у власності родини Пилатюків з`явились "дві просторі квартири у Львові, будинок у Винниках (Львів), будинок у природоохоронному заповіднику "Шацькі озера", садиба у с.Дубшари у Карпатах (Івано-Франківська обл.)".
Водночас, за даними ініціативної групи, значно знизився фаховий рівень ЛНМА, зокрема, через узурпацію влади членами родини Пилатюка, з`явилась непрозорість формування складу приймальної комісії на вступних та перевідних іспитах, мають місце численні порушення прав студентів-пільговиків при зарахуванні на державну форму навчання тощо.
Виходячи з вищенаведеної інформації, ініціативна група студентів та викладачів просить владу не укладати з Пилатюком новий контракт на посаду ректора академії.
"В іншому випадку ви (представники чинної влади — ред.) повністю знівелюєте ідеї Майдану та зруйнуєте сподівання молодого покоління на усталення новітніх європейських засад та утвердження кращих традицій української нації", - резюмували громадські діячі.

Related

Суспільство 9015429442297318615

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item