Пампухи святкові

- 4 шт. яєць
- 0,5 л молока
- 100 г масла
- 200 г цукру
- 1/4 ч.л. солі
- 50 г дріжджів
- 3-4 ст.л. горілки (або 2 ст.л. спирту)
- 1 пакетик ванільного цукру
- цедра з 1 апельсина
- +/- до 1 кг борошна
- 1 л вишень у власному соці для начинки
- олія для смаження
- цукрова пудра для посипання
Коли тісто гарно підросло - формуємо пампушки. Відщіпуємо потрошку тіста, робимо паляничку, на середину викладаємо по 2-3 вишеньки, акуратно защіпнути, сформувавши пампух і покласти на дошку, притрушену борошном. Зробити всі пампухи і залишити на дошці ще трохи для підростання - від хвилин 40 до 1 год.
Смажити пампушки в добре розігрітій олії на помірному вогні, щоб не пригоріли, а добре просмажились.
Готові пампушки обкачати в цукровій пудрі, або залишити так, а посипати пудрою під час подавання до столу.