Голубці з савойської капусти з індичкою в томатному соусі

Голубці з савойської капусти з індичкою в томатному соусі
Інгредієнти:
- помідори у власному соку 400 г
- савойська капуста 4 великі цілі листки
- цибуля ріпчаста 3 шт
- філе індички 300 г
- сир «Пармезан» 40 г
- яйця 1 шт
- хліб білий 1
- товста скибка зелень цибулі 2 ст. ложки
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- бульйон з домашньої птиці 200 мл
- олія соняшникова 1 ст. ложка
- Листки савойської капусти протягом 2 хвилин бланшувати у великій кількості підсоленого окропу, вийняти і негайно опустити в холодну воду, краще навіть крижану, після чого обсушити. Товсті прожилки вирізати, менші роздавити, щоб листок був пласким.
- Філе індички дрібно порізати. Цибулю почистити, одну цибулину посікти. У сковорідці розігріти олію і тушкувати цибулю до м’якості. Додати м’ясо, швидко обсмажити з усіх боків до рум’яного кольору. Зняти з вогню, перемішати з пармезаном і яйцем.
- З хліба обрізати шкоринку, дрібно покришити і вмішати в м’ясний фарш разом із зеленою цибулею. Приправити сіллю й перцем.
- На кожен лист савойської капусти викласти четверту частину начинки і згорнути голубець. Можна перев’язати голубці кухонною ниткою.
- 2 цибулини почистити і дрібно посікти, обсмажити в сотейнику. Додати помідори, влити бульйон і варити на середньому вогні 5 хвилин, час від часу помішуючи. Приправити сіллю і свіжомеленим перцем. Скласти голубці в сотейник, накрити кришкою і готувати на слабому вогні 40 хвилин.