США заявили про можливість нових ударів по військовим об'єктам Сирії

У ніч на 7 квітня США випустили 59 ракет класу Томагавк по авіабазі Асада в Сирії
Вашингтон пригрозив новими ударами по військових об'єктах Башара Асада в Сирії, якщо буде така необхідність.
Таку позицію на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку озвучила постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі, передає DW.
"Ми готові зробити більше, однак сподіваємося, що в цьому не буде необхідності", - заявила вона.
Раніше в Пентагоні спростували заяву Москви про припинення дії Меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії. Росія погодилась підтримувати з США контакти по лінії екстреного зв'язку для попередження інцидентів у Сирії, заявили високопоставлені чиновники Пентагону.
Нагадаємо, 6 квітня збройні сили США випустили близько 50 ракет Томагавк з авіабази в Хомсі після того, як війська Асада провели хімічну атаку в Ідлібі. Ракетний удар США провели вперше після того, як президентом країни був обраний Дональд Трамп.
У Пентагоні заявили, що напередодні по спецзв'язку попередили Росію про підготовлюваний ракетний удар по сирійській авіабазі. За словами прес-секретаря оборонного відомства Джеффа Девіса, авіаудар не торкнувся тієї ділянки авіабази, де, ймовірно, перебувають російські військові.
Росія відразу ж назвала обстріл США "актом агресії" і підкреслила, що сирійська армія не володіє хімічною зброєю.
У Міністерстві закордонних справ РФ повідомили, що російська сторона тимчасово зупиняє дію меморандуму про запобігання інцидентів в Сирії.
Меморандум про запобігання інцидентів в Сирії був підписаний в жовтні 2015 року представниками військових відомств РФ і США. Документ містить комплекс правил і обмежень, що мають на меті запобігти виникненню інцидентів між авіацією РФ і США.

Related

Події у світі 5389444040215999612

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item