Дипломат розповів, звідки почнеться світова війна

У світі відбувається перерозподіл сфер впливу. Про це розповів дипломат  Богдан Яременко. "Світова економіка змінюється настільки,...


У світі відбувається перерозподіл сфер впливу.
Про це розповів дипломат Богдан Яременко.
"Світова економіка змінюється настільки, що тепер треба описати політичні умови таких змін. Зміниться характер відносин між державами. Раніше США могли нав'язувати правила гри без окупації, диктували правила глобальної торгівлі. Зараз цю роль втрачають. Виникає на арені Китай зі своїми баченнями. Навряд чи йому можна буде щось нав'язати. Росія в цьому підігрує. Стає неможливо тиснути й на інші країни, як Бразилія. Звідси – перерозподіл сфер впливу", - пояснює дипломат.
Правила гри змінюються занадто швидко. А основні гравці в них так зацікавлені, що поводяться занадто агресивно, каже Яременко.
"Демонструють готовність піти на крайні заходи, у тому числі – військові. Це зараз відбувається в Сирії, Північній Кореї. Китай насипає навколо себе острови і заявляє, що все навколо – їхнє. Де найбільше зійдуться інтереси і відбудеться тертя, може статися вибух. Він затягне всіх у війну. Найбільше на це скидається ситуація в Кореях чи Сирії, але не в Україні", - підсумовує міжнародник.

Related

Політика 3111833900937526638

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item