Тіллерсон про погрозу Трампа відповісти КНДР "вогнем і люттю": Це мова, яку розуміє Пхеньян

Рекс Тіллерсон
Держсекретар США Рекс Тіллерсон прокоментував заяву президента Дональда Трампа про готовність відповісти на погрози КНДР "вогнем і люттю".
За словами Тіллерсона, президент лише направив сильне і ясне послання керівництву КНДР.
"Президент направив сильне послання Північній Кореї на мові, яку розуміє Кім Чен Ин, так як він, схоже, дипломатичної не розуміє", - цитує Тіллерсона The Associated Press .
Держсекретар зазначив, що США здатні захистити себе і своїх союзників, але при цьому, американцям не слід турбуватися через взаємні погрози Вашингтона і Пхеньяна.
"Американці можуть спати спокійно ночами. Ніщо не вказує на те, що ситуація різко змінилася за останні 24 години", - заявив Тіллерсон.
8 серпня президент Трамп попередив Північну Корею, що Вашингтон відреагує на нові погрози "вогнем і люттю".
"Північній Кореї краще не погрожувати Сполученим Штатам. Їй доведеться зіткнутися з вогнем і люттю, яких світ ніколи не бачив", - сказав Трамп.
Пізніше, Трамп в Twitter заявив, що завдяки йому, ядерний арсенал США став потужним, як ніколи раніше.


У свою чергу, КНДР не виключила можливість завдати ракетні удари в районі острова Гуам, на якому знаходиться військова база США.
28 липня Північна Корея запустила чергову ракету, яка впала в територіальних водах Японії. На наступний день КНДР провела ще один запуск міжконтинентальної ракетиХвасон-14.
У відповідь Рада безпеки ООН одноголосно проголосувала за проект резолюції щодо посилення санкцій відносно Пхеньяну.
Влада Північної Кореї назвала посилення Радбезом санкцій "терористичним актом" та пригрозила ООН "фізичними діями" у відповідь.

Related

Події у світі 5205187845773565520

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item